לנטוע עצי סרק סמוך לעיר בארץ ישראל

שאלה:

יש הלכה שאומרת שאסור לנטוע עץ סרק בכניסה לעיר משום נוי (ר"מ שכנים פרק י' ה"א), האם הדין גם היום?

בתודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

טעם האיסור הוא מפני שהמרחב הפתוח יפה לעיר. כיום כל הציבור משוכנע שאדרבה עצים מוסיפים ליופי של העיר וכן תורמים חמצן הנחוץ כל כך לאחר כל הרכבים, ודאי שאין שום איסור לנטוע עצים.

מקורות:

בבדק הבית חו"מ סי' קנה כתב שאין הדין נוהג אלא בארץ ישראל וכשהוא ביד ישראל ולא כשהוא ביד גויים. ולפי זה ייתכן שנוהג בזמנינו. אבל, כאמור בזמנינו קשה לומר שיותר יפה מרחב פתוח ללא עצים.

הצטרף לדיון

תגובה 1