זהירות ממיסטיקאים בתחפושת רבנית

שאלה:

התייעצתי עם רב בקשר לנסיעה למקום מסויים והוא המליץ שלא ואמר שהוא לא רואה הרבה אור במקום הזה,לפי מה שהבנתי זה לא קשור בהכרח לסכנה אז למה הכוונה?

תשובה:

אני מקווה שהתכוין שלא נשמע לו שיש שם רוחניות, אבל לא בקטע של נבואה, אלא שהתיאור שלך נשמע לו שאין שם אוירה יהודית. דיבורים של מיסטיקה או נבואה מדומה הם שקר וכזב, נוכלות ודמיון עלוב, כולי תקווה שאין לאותו רב חלק בענינים כאלו, כי אז אינו רב ואין טעם להיות קשור איתו.

בהצלחה