סעודה בשנה הראשונה לאבלות

שאלה:

שלום לרב

סבתא שלי אבלה על בעלה בשנה הראשונה.
בגלל שכל המשפחה בחופש אנחנו רוצים לעשות סעודה יחד כולם אצלנו בבית (ביום חול), האם מותר לנו לקרוא לה להשתתף אתנו? כמו"כ, יש לה יום הולדת בזמן הקרוב, האם אפשר לנצל את האירוע וגם לשיר לה קצת ולקנות לה עוגה? כמובן הכל בלי מוזיקה מדיסק וכיו"ב.
אנחנו ספרדים.

תודה לרב

תשובה:

שלום וברכה

סעודה כזו היא בעיה. עדיף שפשוט באופן ספונטני יבואו אליה כל משפחה לבדה, ויפתיעו אותה עם משהו, אבל לא לעשות מסיבה כולם יחד.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רק לחדד, אין מדובר בכל המשפחה המורחבת, רק המשפחה של אחת הבנות שלה (-אמא שלי), ומקצת הנכדים, עדיין אסור? משהו מאד מצומצם.