הבדלה ותפילה ללא ברכות התורה

שאלה:

שלום רב.
קרה לי מקרה שישנתי בשבת והתעוררתי אחרי צאת שבת בשעה 3:00 ושכחתי שאני צריך לקרוא ברכות השחר וברכות התורה. ומיד אחרי שקמתי הדלקתי את האור בלי להוציא את השבת ונטלתי ידיים והתפללתי ערבית של צאת שבת ועשיתי הבדלה. רק לאחר מכן נזכרתי שלא ברכתי ברכות התורה.
מה הדין לגבי זה שלא אמרתי ברוך המבדיל בין קודש לחול כי להוציא את השבת ובכל זאת הדלקתי את האור ?
ומה הדין לגבי ההבדלה ותפילת ערבית האם יצאתי י"ח או לא ?
והאם צריך להבדיל שוב פעם ?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

התפילה וההבדלה בסדר גמור ואין צורך להבדיל שוב, כמובן המלאכה נעשתה באיסור דרבנן של עשיית מלאכה לפני הבדלה. ההבדלה אינה מחייבת ברכות התורה, רק הפסוקים שלפניה, וכך תפילת ערבית אינה מחייבת [לגבי קריאת שמע הוא ספק, כמבואר בבית יוסף סי' מז].

ערב טוב.