טבילה עם גבס פלסטי

שאלה:

האם מותר לאישה לטבול עם גבס פלסטי שהוא חדיר למים והמים נכנסים בודאות לכל המקומות

תשובה:

שלום וברכה

הודאות הזו אינה בטוחה בעיני בכלל, לכן אם ניתן להסיר ולדעתי ניתן, יש חובה לעשות זאת. כמו כן ההלכה היא שלכתחילה גם רפוי אסור שיהיה כמובא ברמ"א בתחילת סי' קצח. כמובן שאם נדע שזה רפוי והשאלה תהיה אם לטבול או לא, נקל בזה, אבל כן לדעתי זה מיועד להסיר, אא"כ לא הבנתי נכון את המקרה.

בהצלחה.