רשיון נהיגה בנשים

שאלה:

מה עדיף שאני (אישה) אעשה רישיון שיש בזה היה בעיה בצניעות או לשלוח את הילדים שלי למוסדות הלימוד דרך התח' הציבורית עם כל הפריצות… הסכנות… אני רוצה לשמור עליהם…
(ירושלים)

תשובה:

שלום רב,

את יכולה לעשות רשיון נהיגה. בשו”ת אז נדברו חי”ג סי’ פ תמה מאוד מדוע יש שכתבו שזה אסור (הגר"ש וואזנר זצ"ל). ולדעתו אין בכך כל בעיה של צניעות. וצידד להיפך, שבאופנים מסוימים אף יסייע הדבר לבעל ולילדים ללמוד תורה בהתמדה יותר וכו’. ויעוי”ש שהוסיף, שאף הגר”ש וואזנר לא סבר שיש בכך איסור גמור אלא בתורת חומרא בעלמא, והכל לפי הענין.