הכנת טוסט בתנור בשרי

שאלה:

שלום לרבנים שאלה לגבי הכנת טוסט בכל חד פעמי בטוסטר אובן בשרי מה הדין אפשר לנקות את בטוסטר לאחר השימוש?

תשובה:

שלום רב

לא די בכך שהכלי חד פעמי שהרי התנור בשרי והוא מפליט מטעמו לטוסט, כדי שמותר יהיה כך לעשות יש לנקותו היטב בחומרים פוגמים, להמתין 24 שעות מהשימוש הבשרי האחרון, להפעיל אותו ריק על חומו המירבי חצי שעה, וקר אחר כך להכניס לתוכו את הטוסט בכלי חד פעמי. אחר כך צריך לעשות את כל התהליך מחדש כולל ההמתנה כדי להכניס שם בשרי…

ערב טוב.