אשה נידה – לעשות תספורת לבעלה

שאלה:

אישה בנידה יכולה לספר את בעלה שלא נוגעת בו כלל אלא במכונת תספורת על מנת שלא יכנס מנוול לחג או לחילופין שילך להסתפר במספרה מעורבת ??

תשובה:

שלום רב

אשה בימי נידה לא יכולה לספר את בעלה, כיון שגם מגע על ידי כלי אסור בימים אלו. כמו כן אין להסתפר במספרה מעורבת, נכשלים שם במראות אסורות ובאוירה ממש לא תואמת, ועדיף בהחלט להכנס מנוול לחג, ואדרבה, להכנס כך לחג, אין לך קבלת התורה גדולה מזו!!

כמובן אם אפשר לטרוח מעט ולמצוא אפשרות להסתפר כדין זה הכי טוב.

חג שמח!