ניקוי ספר שהתלכלך בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר בשבת לנקות מספר שקראתי בו פירור (לנער את הספר מהפירור) מבחינת בורר?
והאם מותר לנקות כתם אדום מספר בשבת מאוכל. במקרה הראשון מדובר בפירור שנפל תוך כדי שקראתי בספר וזה הפריע לי שיש פירור על ספר ההלכות, ובמקרה של הכתם יכול להיות שלא התכוונתי לקרוא בספר באותו הרגע אך שזה הפריע לי שהתלכלך (הספר עליו כתבתי הוא גם ספר של דברים שבקדושה)
ואם עשיתי כן למרות שלא ידעתי אם מותר, האם הספר מותר לשימוש כעת?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

מותר לנקות ואין בזה איסור לא מצד בורר כי אין כאן תערובת, ולא מצד מלבן כי אין איסור כביסה בנייר.

שבוע טוב.