טבילת נדה בים

שאלה:

אני טס לחול ואין מקווה טהרה, האם אישתי יכולה לטבול בים?

תשובה:

שלום רב

אם אין ברירה אפשר לטבול בים, אבל חייבים למצוא מקום שאין אף אדם וכך תטבול בנחת כדין ולא תחשוש שיראו אותה [הטבילה היא בעירום].

מקורות:

מעיקר הדין, בשולחן ערוך סימן ר”א ס”ב וס”ה מבואר שכל הימים והנהרות כשרים לטבילה.

אך כתב בשו”ע בסימן קצ”ח סל”ד שאסור לטבול במקום שיש חשש שיראוה בני אדם כיון שלא תטבול כראוי.

וכן כתבו הפוסקים שקשה להסמיך את העיון לטבילה, או מחמת החושך או מחמת החשש שיהיו בני אדם בסמוך. וכן בדרך כלל אין אשה העומדת על גבה שדבר זה מעכב, וכן יש לחוש שמא תעצום עיניה ביותר מחמת מליחות המים ועוד חששות, יעוי’ בזה בספר בית דוד יו”ד סי’ ק”א.