חזרה בתשובה של בת – עילוי נשמה לאבא

שאלה:

שלום וברכה,
אני חוזרת בתשובה מלאה , ובני משפחתי לצערי לא.
אבא על ערש דווי , עשה וידוי לפני שהדתדרדר מצבו, האם זה נכון שהעובדה שחזרתי בתשובה ב"ה, זה מזכה את כל משפחתי , למרות שלא שומרים מצוות?

תשובה:

שלום רב

אין כל ספק שהיותך שומרת מצוות זו זכות עצומה לאבא שהניח אחריו בת שעובדת את ה' יתברך. כמובן עיקר חובתו של אדם היא מעשיו שלו עצמו, אבל כל מעשה ומצוה שלך גורם לו עונג ועילוי נשמה. ענין זה נאמר לגבי ההורים דוקא ולא לגבי שאר בני המשפחה. תמיד מועיל לכלעם ישראל שאת שומרת מצוות, אבל הנושא של ברא מזכה אבא נאמר רק בהורים.

שיהיו בשורות טובות ושמחות תמיד.