כשרות בשר / אכילת דג ובשר מכלי אחד

שאלה:

שלום כבוד הרב רציתי לשאול על כשרות
1. האם מותר לאכול מכף ברזל דג לשטוף תכף ולאכול בה גם בשר ?
2. האם מותר לחתוך סלט על השולחן?
3. האם מותר לאכול בתבנית אפייה מאלומיניום גם אם זה בדץ או כשר לפסח?
4. האם מותר לאכול בקערת פלסטיק בשר דגים וחלב כמובן לא ביחד אחרי ששוטפים?
5. האם סטייקים וצלי כתף ולבבות וכבד צריך לשים על רשת בתנור ושהדם יטפטף על התבנית שמתחתיה?
6. האם מותר לאכול בתבנית של התנור להכין בה פעם דגים ופעם בשר לא ביחד?
7.איך מבשלים בשר בבישול ודגים האם ממליחים במלח גס לפני כן או שקונים בדץ שכבר הומלח ומבשלים רגיל בשל הדם שיוצא?לענות לי במייל בבקשה תודה

תשובה:

מועדים לשמחה!

  1. מותר. על בליעות לא הקפידו בדג ובשר.
  2. למה לא?
  3. למה לא?
  4. כאמור דג ובשר כן, חלב ודאי שלא, אם השתמשו בקערה לבשר חם אסור להשתמש בה לחלב.
  5. אם הם לא מוכשרים, אבל כדאי להמנע ולקנות תמיד בשר שכבר מוכשר. לגבי הכשרת כבד ראי כאן ולגבי הכשרת לבבות ראי כאן. כאשר זה מטפטף לתבנית היא נעשית טריפה. בכלל אין להכשיר בתנור אלא על מנגל חשמלי וכדומה.
  6. מותר.
  7. אם קונים בשר מוכשר כל מה שיוצא אחר כך אינו נחשב דם אלא מוהל. אין לקנות בשר לא מוכשר, ההכשרה היא הליך שמצריך המון ידע.

חג שמח.