הכשרת סיר חשמלי לפסח

שאלה:

מכשיר חשמלי להכנת צ'יפס שהיה בשימוש בחמץ. האם ניתן להגעילו לפסח, לאחר שנפרקו לגמרי וננקה את כל מרכיביו?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני אין כל בעיה, אלא שאם דובר בכלי מורכב שקשה לנקותו כהלכה ההמלצה היא להמנע מהשימוש בו בפסח גם לאחר הכשרה. את הסיר עצמו והרשת יש להגעיל במים רותחים כדין הגעלה, את חלקיו החשמליים שאינם באים במגע עם האוכל אין צורך להכניס למים, אלא תפעילו אותם על החום המירבי על ריק.