הזיקו בשובבות ונשבר עדשת המשקפיים

שאלה:

מסיבת נערים שנגמרה וזרקו א' על השני סוכריות שנשארו ונשברה עדשת המשקפים של א' האם הזורק חייב וכמה

תשובה:

ודאי לא התכוונו בזריקתם שיזיק א' לשני וטען הניזק ודאי כשזרקתי נזהרתי לא לפגוע בפנים  ולכן חייב לשלם כמה שעולה לתקן עדשה אלא שיש להתחשב בכך שהיתה עדשה משומשת ויש לפשר ביניהם אלא שאם היה הדבר בפורים או שמחה שנהגו להזיק א' לשני  אפשר לפטור כמבואר בשו"ע בסי' שעח ס"ט שאם הזיקו בשמחה פטור כיון שנהגו כך וא"כ דוקא אם נהגו לפטור כשמזיקים בתוך שמחתם ולא סתם שובבות ועי' בפת"ח נזיקין פרק א' אות כט

הרבנים המשיבים: הרב יצחק שווקס והרב יצחק מרקובסקי