הציע שידוך וסירבו בגלל מידע מוטעה

שאלה:

שדכן הציע שידוך לאבי הבת ומיד בבירור ראשון שמע האב שהחתן חסיד מסוים ולכן הוריד את ההצעה ולאחר זמן הציע זאת שדכן אחר וכשאמר לו האב שאינו רוצה ששמע שהוא חסיד כזה אמר לו השדכן שאינו ממש חסיד כזה ולא לבוש כך רק לפעמים נכנס שם והסכים האב והתארסו ותבע השדכן הראשון את חלקו

תשובה:

אין לראשון חלק בתביעתו כיון שההצעה לא התקבלה כלל ולא הוסיף הראשון לאב כלום בהצעתו

הרבנים המשיבים: הרב יצחק שווקס והרב יצחק מרקובסקי