שאלה:
שלום כבוד הרב,
מה ההבדל בין חלב נוכרי לאבקת חלב נוכרי? מדוע יש הרבה שמקילים באבקת חלב נוכרי דווקא?
בברכה ובתודה,
תשובה:
שלום רב
למעשה מנהג בני התורה בארץ הקודש להחמיר גם באבקת חלב נכרי. הסיבה שיש שהקלו בעברבאבקת חלב יותר מבחלב עצמו, היא 1. משום שיצור האבקה מחלב פרות קל וזול יותר מיצורו מחלב בהמה טמאה, וממילא אין חשש שהגוי יערב. 2. כיון שמדובר בגזירת חז"ל, ולא מצינו גזירה זו אלא על חלב ממש ולא על אבקה. מעבר לכך קיימות גם הסברות האמורות בחלב עצמו. אבל שוב, הכל הוא רק בשעת הדחק ולא בזמנינו שהחלב ישראל מצוי לרוב.