הכשרת מולטיקייק לפסח

שאלה:

מולטי קייק הוא מעיין טוסטר לחיצה כאשר הפלטות שבאות במגע עם האוכל נשלפות וניתנות להחלפה קלה עם פלטות אחרות (עבור צורות אחרות לאוכל). במהלך השימוש ניתן להכניס בצק והוא יאפה.
יתכן שבמהלך השימוש נזל מעט בצק מאחורי הפלטה אל גוף החימום. מה שנזל לא בא במגע עם האוכל.
האם ניתן להכשיר לפסח על ידי ניקוי יסודי ושימוש בפלטות חדשות?
תודה

תשובה:

שלום רב

אם מה שנוזל נשרף לגמרי, ניתן לנקות היטב ולהשתמש עם פלטות חדשות, אבל לא מומלץ. מכשירים האלו מורכבים וקשה לדעת להיכן נזל והאם מתחמם בשעת מעשה וכו', כדאי להתרחק מהכשרת כלים כאלו.

יום נעים.