ברכה על ההלל

שאלה:

בס"ד
שלום רב
אני יודעת שלפי הספרדים מברכים על ההלל " אשר קידשנו במצוותיו וציוונו לגמור את הלל " ובסיום ההלל ומברכים עליו גם.
מה הדין אצל האשכנזים ? מברכים תמיד " לקרוא את ההלל " בכל פעם כשקוראים כלומר גם בימים בהם לא גורמים את ההלל ? והאם בימים כאלה כמו ראשי חודשים מברכים בסיום הלל ברכה ?

תודה.

תשובה:

שלום רב

למנהג בני אשכנז מברכים תמיד לקרוא את הלל ובסיומו, גם כשלא גומרים את ההלל. אין טעם לשאול שוב האם את חייבת לנהוג כמו האשכנזים ואם יש איסור וכו' וכו'…