התמודדות מול הבעל בנושא נידה אחר הריון

שאלה:

כבוד הרב שלום , אני דתיה הנשואה לבחור חילוני . ברוך השם אנחנו מסתדרים ברוב הדברים .בעניין הנידה עם כל הקושי עבורו הוא מבין את עניין השבועיים ( אך מאד מאד קשה לו ) בשעה טובה נולד לנו תינוק מה שהפך את השבועיים ליותר . חלפו כבר שבועיים ואני גם עם תפרים ועדיין דימומים שמי יודע מתי יחלפו ואחריהם יהיו עוד 7 נקיים . בעלי יצא מדעתו פשוטו כמשמעו . הוא עצבני בטירוף, רב איתי כל הזמן על הנושא ואומר שהוא מתפוצץ ולא יכול יותר ואם לא אסייע לו יתחיל להרגיע את עצמו לבד ושאם יחזור לזה יעשה זאת כל יום וכו וכו . מאד קשה להתנהל איתו ביום יום מאז עברו השבועיים ואני חייבת פתרון הוא פשוט סיר לחץ מטורף וגם כך אני בהסתגלות לתינוק חדש והתאוששות פיזית לא קלה מהלידה . מה עושים? האם יש היתר למקרים קיצוניים כאלה ע"מ להוריד מהלחץ המטורף שהוא נמצא בו? בתודה מראש..

תשובה:

שלום רב

ראשית מזל טוב ורוב נחת ושמחות!

ההתמודדות שלך באמת קשה, אבל אין כל כך מה לעשות… האיסור מאוד ברור ויש להקפיד על כך.

מה שהייתי מציע לך הוא פשוט למצוא זמן שהנושא הזה אינו מדובר וכולם במצב רוח טוב, ולהסביר לבעלך מלב אל לב שלא מדובר כאן באיזה משהו תרבותי וכו', אלא משהו מאוד עקרוני מבחינתך, בחיי הנישואין צריך לכבד כל אחד את ערכי השני, והם לא רק מקום הולם לסיפוק יצרים. תדברי ברגש ולא מתוך התקפה חלילה, ואני מקווה שזה יעזור. אולי לפעמים מכתב מועיל עוד יותר, זה נשמע דרמטי יותר… תאמרי לו שבעזרת ה' על ידי שמירת הטהרה תזכו לנחת אמיתית.

בהצלחה רבה והיי איתנה!

שכרך הרבה מאוד.