נגיעה בנידה – נפלה ברחוב

אם אשתי נידה והיא נפלה חלילה ברחוב מותר לי ליתן לה יד לעזור לה לקום או שיש בזה איסור? האם אין להתיר משום כבוד הבריות ומשום חילול השם? האם יש חילוק בין אם היא יכולה לקום בעצמה או לא?

תשובה:

שלום רב

למנהג האשכנזים יש להקל להקימה על ידי הפסק בגד, כמובן רק אם היא נזקקת לכך ובדיעבד גדול [כאן שאין מצב של חולי מתמשך יש יותר חשש שיבואו לידי הרגל דבר], למנהג הספרדים אין להקל גם בזה, בשו"ע מאוד החמיר בנושא הזה של מגע בנדה אפילו כשהיא חולה ונזקקת לעזרה.

מקורות:

שו”ע יו”ד סי’ קנה צה סט”ז-יז. ש”ך שם,