שדים ומלאכי השרת

בגמרא מסכת חגיגה בדף ט"ז ע"מ א' נאמר שהשדים דומים למלאכי השרת בגלל הכנפיים שלהם, אבל ממה שאני הבנתי מתשובות של רבנים, למלאכים אין צורה ואין להם כנפיים כמו שמתארים אותם… אז אני לא מבינה ? איך נראים מלאכים ? עם כנפיים ? בלי ? ואיך נוצר מצב כזה שבגמרא נאמר משהו והרבנים אומרים אחרת ?

תשובה:

שלום רב

התיאור של כנפיים ביחס למלאכים אינו של משהו פיזי כיון שהמציאות שלהם רוחנית לגמרי, אלא אופן פעולתם כפי שזה מצטייר בעיניים הגשמיות שלנו, הוא כאילו יש להם כנפיים, ולכן הם טסים מסוף העולם ועד סופו כמבואר בגמרא שם. באופן פעולה זה דומים להם השדים. לעולם אין דבר כזה שהגמרא אומרת דבר אחד ורבנים אומרים דבר אחר, רבנים רק יכולים לפרש את דברי הגמרא, ולא לשנות ממנה…