להשכיר חלק מהדירה לחברה סלולרית בשביל הצבת אנטנה

האם מותר להשכיר חלק מהדירה לחברה סלולרית בשביל הצבת אנטנה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל הנראה, העמדת האנטנה לא חורגת מהוראות חוק הקרינה הבלתי מייננת. ומשום כך אין מקום לראות בה כדבר מסוכן. אדם החושש לבריאותו יתר על המידה, אינו יכול לדרוש משכיניו להחמיר יותר מאשר החוק קובע, מאחר ואין שום הוכחות שנגרם נזק לבריאותו.

אדם שלא היה מוכן שבבניין שהוא ומשפחתו מתגוררים תוצב אנטנה והוא עושה זאת בבניין שהוא לא מתגורר על חשבון בריאות אחרים, יש בכך בעיה מוסרית ועבירה על איסור "ואהבת לרעך כמוך".