עבודה של גוי בשבת עבור יהודי

אני מייצר בשר (שחיטה כשרה ) במפעל אצל גויים , סדר העבודה הוא שבשבת לא עובדים ,ולכן עובדים כל יום שעה אחת יותר כדי שבשבת ויום ראשון העובדים נמצאים במנוחה
כדי שהשחיטה של יום שישי לא יעברו 72 שעות לפני המליחה , חייבים להפריד את החלק (בצירי) הקדמי מהאחורי בשבת ,(כי לפי החוק הבשר חייב להיות במשך 24 שעות בקירור ללא אפשרות לגעת בו ) הגויים באם לעבוד בשבת ומשלמים להם שעות נוספות אך ורק כדי לחתוך ולהכין את הבשר עבור היהודי
ביום ראשון הם לא יבואו , הם לא צריכים את החלוקה עבורם , וזה נעשה אך ורק עבור היהודי

זה מותר לכתחילה , זה אסור ? כי אסור להנות מהעובדה של הגוי בשבת עבור היהודי , זה אפשרי עם סיפור של עושה את זה כי נוח לו ,למרות שמקבל שכר מיוחד ,עבור עבודה בשבת ,ולפי החוק מקבל גם שעות מנוחה תחליפיות ,שהרי צריך גם לנוח ,

בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

מבחינת האיסור של מעשה שבת, אם מסכמים איתם שהם יכולים לעשות זאת גם במוצאי שבת או ביום ראשון [וזה אפשרי מבחינה חוקית], והם בוחרים מעצמם לעשות זאת בשבת מטעמי נוחות, זה בסדר, כפי שציינת, אבל אסור לשכוח כאן את הבעיה של בשר שנתעלם מן העין! אין לתת לגוי גישה לבשר כשאין יהודי מפקח עליו במפעל. ובמידה והיהודי נמצא, עליו להזהר מאיסור אמירה לגוי.

בהצלחה