עירוב שמן קוקוס עם בבצל וביצים בשבת

האם מותר לערב שמן קוקוס (זאת שמן עב כמו מרגרינה ואינו מהותך כמו שאר שמנים) עם בצלים וביצים שב"ק זה לש או לא?

תשובה:

אני מבין שבסוף יש בלילה עבה… ומכל מקום כיון שלא שמים כאן משקה נוזלי כדי לדבק אלא משקה סמיך [שמן קוקוס או קטשופ, מיונז, וכדומה] אפשר לעשות זאת על ידי שינוי בגיבול. השינוי בגיבול יעשה על ידי שיגבל שתי וערב, כלומר מעבירים את הכף פעם אחת מימין לשמאל ואז מוציאים ומעבירים קדימה ואחורה, ושוב ימין לשמאל מוציאים וכו’.

מקורות:

שביתת השבת הקדמה למלאכת לש.