הדלקת נרות חנוכה בכיכר העיר

שלום לרבנים אם העיקר הוא פרסומי ניסא האם אני יכול להדליק נר חנוכה בכיכר העיר ולא בבית ? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ניכר בשאלתך שאתה יודע את התשובה, והרי היא בבחינת שאלת חכם חצי תשובה..

אכן, לא ניתן להדליק בכיכר העיר, והמדליק שם בברכה ברכותיו לבטלה והוא איסור חמור, כיון שהמצוה היא לפרסם את הנס דוקא מהבית החוצה, ומי שמעמיק בתוכנו הפנימי של חג החנוכה אף מבין זאת היטב, כנגד גזירת היונים כתבו לכם על קרן השור אין לנו חלק באלוקי ישראל, אנחנו מצהירים בכל בית יהודי, שכאן גרים יהודים שהם בנים אהובים לבורא עולם היודעים להכיר בניסיו. וזהו הביאור בהידור להדליק כנגד אנשי הבית, לאמור, כל בני הבית כאן נאמנים לה' אלוקי ישראל.

חנוכה שמח.