שלום וברכה
אשמח לדעת הלכה למנהג אשכנז לגבי :
סיר בשרי שאינו בן יומו שבישלו בו מרק פרווה,
בתוך המרק הוסיפו בצל פרווה.
האם לכתחילה כשר הדבר ?
האם מותר לשפוך מרק זה בתוך צלחת חלבי ?
תודה רבה
תשובה:
כיון שהבצל אינו רוב המאכל לא נחשב המרק כדבר חריף הנעשה בשרי, ודינו ככל מאכל פרווה, אמנם אם טיגנת את הבצל בתחילה בסיר ללא מים הוא נעשה בשרי ממש, ואין לאוכלו עם חלבי כלל, אבל מותר להניחו על צלחת חלבית, ככל מאכל פרווה שהוכן בכלי בשרי בן יומו שמותר להניחו על צלחת חלבית, ראה כאן.
תודה רבה,
תזכו למצוות.
השאר תגובה