מדוע אלוקים ברא את העולם?

לרב שלום אני מאמין שיש בורא לעולם.

אם יש לי שאלה כנראה שלא מספיק!

אני אוהב לחקור כל דבר וגם את אלוקים בעיקר אני תמיד מנסה להבין מעבר לנראה לעין להבין חשבונות שמיים.

השאלה שמציקה לי היא מדוע יש נשמות מלכתחילה?

ה' לא מסתפק במלאכים?

בשביל מה לו מלאכים?

אם ה' מעבר לזמן ולתפיסה האנושית למה הוא מתעסק בזה(במימד של זמן) הוא לא גדל מאז ?!
שיתעסק בדברים ברמה שלו ולא היה בורא אותנו מלכתחילה..הרי לא אמור להיות לו משעמם הוא כל יכול במימד שלו או שגם לו יש הגבלה במימדים שלו עצמו.

מעבר לכך למה ה' ברא את התורה עוד לפני שברא את עולם הנשמות?

הרבה שואלים למה אני הגעתי לעולם?
אני שואל למה אלוקים קיים בכלל?
למה בכלל יש אלוקים? למה בכלל צריך שיהיה יש?שיהיה כלום מכלום לא אלוקים לא יקום לא מלאכים לא בני אדם. פשוט "חושך אחד גדול" במילים אחרות לבטל את הרוח.

אני חושב שהברתי את כוונתי לכן לא האריך עוד מצפה לתשובה בכליון עיניים אשמח שתשים לב לכל מילה שכתבתי תודה

"אמונה זה האוויר שנותן לי לחיות"

תשובה:

שלום רב

שים לב, השאלה למה אלוקים קיים היא חסרת פשר, כיון שהשאלה הזו מתאימה רק למציאות הבריאה שיכולה היתה שלא להמצא והיא תלויה ברצון ה', אלוקים הוא מציאות אבסולוטית שלא שייך שלא תתקיים.

מדוע אלוקים רצה מלאכים נשמות עולם וכו', ומדוע התאווה לעשות לו דירה בתחתונים – מימד של זמן ובריות שפלות וכו', אין לנו ידיעה, אנחנו רק יודעים שכך רצה, לגלות מלכותו גם בסוג בריאה שפלה, וכמו כן רצה לגלות מלכותו בבריאה שיש בה השתלשלות של דרגות הרוחניות, ואנחנו צריכים לנהוג בהתאם לרצונו, מדוע רצה, אינו מענינינו.

תשובה כללית יש בענין זה ברמח"ל, שכתב שהואיל ומכח הטוב להיטיב, רצה הקדוש ברוך הוא לעשות לו ברואים כדי שיוכל להיטיב איתם ולתת להם עולמות של נצח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לרב שלום , לא קיבלתי תשובה לשאלתי , מדברי הרב נשמע שאין לנו להתעסק בשאלות הללו , ואין ביכולתנו להבין. אשמח לתשובה יותר מספקת, ומקורות ברמח"ל(עמוד)

  2. הרמח"ל נמצא בתחילת ספר דעת תבונות. מה שאמרתי הוא שגם אחרי ביאורו של הרמח"ל וביאורו של האר"י בעץ חיים שרצה הקב"ה לגלות בחינה הנקראת מלכות, תמיד נדע רק מה הוא רצה, אבל לעולם לא נדע למה רצה ולמה לא יכל לרצות אחרת…