מצא תיק עם בגדים באוטובוס ואין דורש

מצאנו תיק נסיעות עם בגדים מהים ושתי שעוני ילדים לפני שבועיים באוטובוס ופירסמנו מודעות בעיתונים בשכונה-אף אחד לא התקשר.
מה עלינו לעשות כרגע עם התיק והדברים (זה תופס מקום נכבד בביתנו).

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לאחר שעברה שנה אתם רשאי למכור את כל החפצים. תצטרכו להביא שלושה אנשים המבינים במחירי יד שנייה ולהעריך את שוויו של כל פריט ולרשום בפנקס שקניתם פריט פלוני במחיר זה ואלמוני במחיר זה ולהעביר את הכסף לכשיבוא אליהו. לאחר קניית החפצים אתם יכולים לנהוג בהם כראות עיניכם. אם קשה לכם להביא שלושה אנשים, ניתן להקל ולהביא אדם אחד. יש גם אפשרות לקנות מיד את הכל לעצמכם במחיר מלא שעולה בחנות, כך לא תצטרכו להמתין שנה ולא להשיג אנשים שמבינים במחירי יד שניה.

מקורות:

דין מכירת אבידה בשו"ע חו"מ סי' שסז.

הצטרף לדיון

תגובה 1