מכירה דרך אתר אינטרנט הפתוח בשבת

בס"ד
שלום רב
תודה רבה לכם על התשובות !
האם מותר ליהודי חרדי לפרסם מודעה באתר העוסק במכירת חפצי יש שנייה כשהאתר מחדש בעצמו מידיי פעם את המודעות. אני לא יכולה לדעת מתי תפורסם המודעה שלי וחס ושלום זה יכול לקרות בשבת קודש. קרה לי כבר מקרה כזה. זה מאוד לא נעים. ובכלל אם יש תגובות של אנשים על המודעה שלי בשבת , כיצד להגיב במוצאי שבת ? מה לעשות ?
האם יש עליי אחריות כלשהי ?
אני יכולה לפרסם היום עוד מודעות כדי לקדם את המכירה ואת כמות האנשים שנחשפים למודעתי בתנאי שודאי אני עושה זאת רק בימות החול ואין לי שליטה על הקצפת המודעות שלי באתר ?

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב

תפרסמי בתחילת השבוע, באופן זה מה שאנשים עושים עם זה בשבת זה כבר לא באחריותך. אלא שיש להתעלם מתגובות ובקשות שנשלחו בשבת עצמה. זו כבר עשויה להיות ממש בעיה של נהנה ממעשה שבת.

בהצלחה

עוד על אתר הפתוח בשבת ראי כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1