נטיעות שנעקרו – ערלה

אני עובד כחקלאי בכרמים.עשינו נטיעה חדשה של עצים לפני ט"ו באב,בשבוע האחרון נעקרו ע"י בע"ח מספר לא מבוטל של עצים.רציתי לדעת מה נחשב כעקור לעניין ערלה וכיצד ניתן לתקן זאת אם יש חשש שגם כשנסמן את העצים העקורים הסימון ירד בארבע שנים הקרובות?
יש לציין שהמשגיח אמר לנטוע אותם ולסמן אך אני חושש לקחת אחריות על כך.

תשובה:

שלום רב

ברגע שאין להם סביבם גוש שיכולים לחיות בתוכו לבד, הם כבר נחשבים עקורים לענין זה, ואני מניח שכך הוא המצב. אין לי את הידע המקצועי כיצד מסמנים בלי שהסימון ירד, יש להתייעץ עם מערכת הכשרות המפקחת, זו בעצם אחריות שלהם.

בהצלחה רבה