קניית פירות בחנות ללא כשרות מוסמכת

שלום רב. ידוע לי שכשאני קונה פירות וירקות מסופרמרקטים וחניות שונות במידה ואין תעודת הכשר עלי להפריש מעשרות בלי ברכה (וכך אני יוצא מהספק). אבל מה לגבי ערלה? יש חשש או שאין צורך לחשוש?

תשובה:

שלום רב

כפי שכתבנו פעמים רבות באתר יש לחשוש ואין לקנות פירות ללא הכשר מוסמך. באופן עקרוני כאשר יש אחוז מאוד קטן של ערלה בשוק, בבחינת מיעוט שאינו מצוי לא צריך לחשוש, אבל הענין הזה משתנה מפרי לפרי ולפי עונות השנה וצריך להתעדכן בזה כל הזמן בבית המגרש להתיישבות אמונת אי"ש של הרב אפרתי או באתר האינטרנט שלהם. למשלך באבוקדו היום 50% מהפירות בשוק יש בהם בעיות ערלה!