עשיית מלאכה לפני הבדלה

1.הייתי אצל דוד שלי ולא היה הבדלה במוצהש אז אמרתי המבדיל בין קודש לכל וכו בלי יין ובשמים ולאחר מכן עלינו במונית שלא ונסענו היום . זה בסדר ?
נישוק ראיתי מול עיני לפני החתונה אצל דוד גרוש עם חברה שלו האם זה עבירה האם להתחבר לדוד כזה וללכת אליו ? כי זה הולך נגד רצון בורא עולם לעשות זאת לפני קידושין וחופה?

תשובה:

שלום רב

נהגת כהלכה, אחרי שאומרים ברוך המבדיל מותר לנסוע ברכב, אבל עכשיו בבית תעשה הבדלה כרגיל עם יין בשמים ונר וכו'.

מותר לראות את הדוד הזה, אני לא יכול לייעץ לך כמה להתחבר איתו, קשר עם משפחה זה דבר מאוד חשוב, יחד עם זה צריך להמנע מהשפעה שלילית, תתייעץ עם רב שמכיר אותך יותר מקרוב.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אמרתי המבדיל בין קודש לחול עם כובע זה בסדר?
    חזל מזהירים להזהר מאנשים שמרחיקים מבורא עולם ..לפי דעתי להתרחק ממה שמרחיק אותי מבורא עולם .

  2. ועוד שאלה אחרונה חזל מזהירים להתקרב לאדם שעושה חטאים כי הוא יכול להפיל את חברו . אז לפי דעתי להתקרב לבנאדם הזה כרגע במצבו שהוא בכוס רעלתו כרגע זה לא כדאי זה בסדר נכון? כי אני רואה עבירות ,וזה לדעתי משפיע על הנפש לרעה