פדיון הבן בליל ה-31 למנהג אשכנזים

לפי מה שידוע לי למנהג האשכנזים אין לערוך פדיון הבן בליל שלושים ואחת.
האם עדיף לערוך את הפדיון בליל השלושים ואחת(יוצא במוצ"ש) ויש סיכוי גבוה למניין או לערוך ביום השלושים ואחת(יום ראשון) כמובן לפני השקיעה אך סיכוי נמוך למניין?
ההורים ממוצא אשכנזי.

תשובה:

שלום רב

זמן פדיון הבן הוא תמיד ביום ה31 ולכתחילה ביום דוקא ולא בלילה שלפניו גם אם עברו מלידתו כ”ט יום וי”ב שעות ותשצ”ג חלקים, ביארנו את הענין בהרחבה כאן. ולכן כדאי להמתין ליום המחר. הנושא של המנין הוא שולי ואינו מעיקר המצוה, ולא כדאי להכנס לחשש פדיון קודם זמנו לצורך הידור זה.

מזל טוב ורוב נחת!