מצא מוצר שנשכח בסופר לאחר העברתו בקופה

מה הדין במקרה שמצאתי מוצר בסופר אחרי הקופה, כלומר במקום שבו הקונה אורז את המוצר בשקית, שאלתי את הקונה האחרון והוא אמר שזה לא שלו, למי שייך המוצר?

תשובה:

שלום רב,

תודיע בקופה הראשית שאם יבוא אדם ויתלונן ששכח מוצר זה שיפנו אותו אליך. אם יבוא אדם ויראה לך קבלה שהוא קנה מוצר זה באותו יום ובאותה קופה בתוך שעה שלפני השעה שקנית, תן לו את המוצר.

אם אף אחד לא יגיע תוך כמה ימים, קח את המוצר לעצמך במחיר שהוא נמכר בסופר, או תחזיר אותו לסופר ותקבל זיכוי, ותרשום בפנקס שאתה חייב סכום זה למי ששכח מוצר פלוני, ביום פלוני, בשעה פלונית ובקופה פלונית.

מקורות:

בעלי הסופר אינם זכאים לאבידות שנמצאו בקופה, עיין שו"ע חו"מ סי' רס סעיף ה. מי שיודע לכוון את המוצר, הקופה, היום והשעה הרי זה סימן מובהק. בנוסף לכך, שבדרך כלל לא נודע ללקוח שהוא שכח מוצר עד לאחר שמגיע לביתו (אם בכלל) והרי זה כייאוש שלא מדעת.
דיני מכירת אבידה בסי' רסז.