מתי מותר למחות במי שהמזגן שלו מרעיש באופן בלתי נסבל

שלום,

ראיתי מס' תשובות באתר דין, הנוגעות לזכות של שכן לדרוש משכנו שלא להשתמש במזגן מרעיש, ובאופן כללי התרשמתי מהתשובות שלא ניתן למנוע משכן שימוש במזגן כזה.

שאלתי היא – האם אין לכך גבול? אולי זו דעת בעלי-בתים, אבל האם במצב בו הרעש שמקים המנוע החיצוני בכל פעם שמתחדשת פעולתו (ובתנאים מסויימים זה יכול לקרות גם כל כמה דקות), הינו ברמה שהדיירים בקומה מעל מתעוררים משנתם, אין לדיירים הנפגעים שום זכות לדרוש השבתת המזגן או תיקונו?

ואם בנסיבות ותנאים מסויימים כן קמה לשכנים זכות כזו, האם יהיה הבדל בחיוביו של המשתמש במזגן, בין אם הוא הבעלים של הדירה או של המזגנים, לבין אם הוא שוכר והמזגנים שייכים למשכיר?

תודה רבה וכל טוב,

תשובה:

שלום רב,

על בעל המזגנים לדאוג לצמצם את הנזק מהמזגנים ככל האפשר. אם מצוי בשוק מדחסים המרעישים פחות בעת ההפעלה, אין להשתמש במדחסים המרעישים יותר.

אין הבדל בין אם הדירה מושכרת או לא. בכל מקרה שיש צורך לתקן את המזגן בכדי שהוא לא ירעיש ההוצאה היא על בעל המזגן (בדרך כלל – המשכיר).

מקורות:

עיין בתשובה כאן.