רביעית יין בהבדלה

שלום

האם יש ענין לשתות רביעית יין בהבדלה, ולמה?

תודה

תשובה:

שלום רב,

מצד ההבדלה יש לשתות רוב רביעית. חייבים, אחרת לא יוצאים ידי חובה. אולם עדיף לשתות רביעית משום שאם אתה שותה רק רוב רביעית יש נידון בפוסקים אם אתה חייב לברך ברכה אחרונה, לכן עדיף לשתות רביעית ובכך תוכל לברך בודאי ברכת על הגפן. (ראה שו”ע סי’ קצ ובמשנה ברורה ס”ק יד), ולצאת ידי הספק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפי זה, בכל שתייה של אדם, גם ביום חול, יש להזהר לא לשתות יותר מכזית, אלא או פחות מכזית או יותר מרביעית (כמו שכתב בשו"ע שם סעיף סעיף ג)?