האם האישה חייבת לטבול למרות שבעלה פוגע בה?

שלום וברכה
אני ובעלי לא ביחסים כל כך טובים זה הגיע למצב שהוא קורא לי כל היום פילה שמנה והכל אנחנו אמורים להתחיל טיפול זוגי.ביום שני אמורה ללכת למקווה ואני
לא מסוגלת להיות איתו הרב אני מאוד פגועה ממנו……מה לעשות ?

תשובה:

שלום רב,

אכן הצדק איתך, זה חמור מאד. ולא ראוי כלל. יתרה מזה אין לך חובה ללכת למקווה כל עוד שבעלך אינו מתנצל ואינו מפייס אותך. (ראה במעשה עם רב נחמן בנדה סז,ב). אולם אם ממילא אתם כבר קבעתם פגישת ייעוץ לעניות דעתי לא כדאי למתוח את החבל עוד יותר…ממילא הדברים הללו יצופו ויעלו היטב באותן פגישות. אולם אם הבעל "סוחב" את הנושא.. אולי כדאי לקחת את המקרה הזה כדי להסביר לו עד כמה את רצינית בדרישתך ללכת לייעוץ זוגי.

בהצלחה