ארוחה בביתו של גוי

שלום
אני אתארח לילה אחד בחו"ל אצל מכר גוי.
הוא כמובן מבין ויודע שאני דתי ומקפיד על הלכה וכו ויודע שאני לא יכול לאכול אצלו.
האם יש משהו שכן אפשר? סלט? משהו צמחוני אחר? כמובן שיש את ענין השמן.. שמן קנולה רגיל בחו"ל הוא בהכרח מעורה עם משהו לא כשר?
אם נקנה סיר חדש, האם יש משהו הם יכולים להכין..? עם תחילת בישול שלנו וכדו'.
הוא מאוד רוצה לארח אותי באיזה שהיא צורה מלבד שינה.. אבל ברור לי שזה מסובך.

תשובה:

שלום רב

זה לא כל כך מסובך כפי שזה נראה… ירקות אפשר לאכול בחו"ל חופשי, שאר מוצרים, אם אני מבין נכון הוא לא גר באיזה אי בודד, תקנו משהו כשר באחד הריכוזים בסביבה ותאכלו יחד. אם יקנה סיר חדש [עדיף שהוא יקנה כדי שלא תזדקקו לטבילה] תוכלו לבשל בו ביצה או כל מאכל אפילו יותר מסובך שתקנו עם כשרות ראויה, באופן שהזכרת מבחינת בישולי עכו"ם. אם אתם נמצאים במקום שיש מסעדה כשרה הכי פשוט להזמין משהו הביתה ולאכול יחד .

כל זה מבחינת כשרות, הבעיה היא שיש איסור לאכול עם גוי על שולחן אחד, ראה כאן פרטי הענין, ולכן אם תוכל להחמק בלי לפגוע וכו', עשה זאת.

נסיעה טובה.