השבת אבידה בחפצים הנשארים ביחידת נופש

שלום רב,
אנו משכירים יחידת נופש, לעיתים נשארים חפצים שאנשים שוכחים ואנו מוצאים אותם רק לאחר זמן ובמקרים רבים איננו יודעים למי נשכח החפץ, מה עלינו לעשות בחפצים הנשכחים אצלנו? יש לציין שיש חפצים שנמצאים אצלנו כמה שנים.
ב. האם זה עוזר לרשום במכתב שחפצים הנשכחים יהיו הפקר וכו'?

השאלה מתיחסת גם לדירה שגרים בה בדרך כלל ומשכירים אותה לשבתות.

תשובה:

שלום רב,

שלט או סעיף בדף ההוראות למתארחים עוזר. לגבי העבר, ניתן למכור את החפצים הנמצאים אצלכם כבר שנה, נא לעיין בתשובה כאן באריכות.