הכשרת טרמוס חשמלי

שלום כבוד הרב,
מיחם מים עם מכסה מפלסטיק שפעם אחת הניחו עליו מאכל לחימום, עם הפסק של נייר אלומיניום, וקרה שנזל מעט רוטב בשרי (כמדומני) אל המכסה של המיחם, וכעת בניקיון של פסח התגלו השאריות בתוך המכסה הזה.
יש לציין גם שהמיחם הזה אינו מגיע לחום גבוה כמו שאר המיחמים הנפוצים. הוא חסכוני בחשמל.

כיצד ניתן להכשיר אותו להיות פרווה, ולפסח?

תודה רבה.

יש לציין שהמכסה ניתן להפרדה מהמיחם.
וכמו כן, שהתקלקל המיחם הזהה הקודם בעקבות הטבילת כלים.
וכמו כן, שלפי התשובות שראיתי באתר על הכשרת מיחמים, זה לא ברור לי שהמיחם הזה מגיע לרתיחה רצינית כמו שאר המיחמים, וגם מוזכר בתשובות לשים בהם אבן כל שהיא שאינה מוכרת לי ממש.

https://onedrive.live.com/redir?resid=7283721277A22370!8908&authkey=!AE4_MELX0HC_ysw&ithint=folder%2c

תשובה:

שלום רב

למכשיר הזה קוראים טרמוס חשמלי, הוא בהחלט מגיע לרתיחה ורק אחר כך הוא עובר אוטומטית למצב של שמירה על חום, על כל פנים זה לא משנה הוא ודאי מגיע לחום שהיד סולדת בו שזה בסך הכל 45 מעלות. יש להגעיל את המיחם, אבל כאן זה קצת מסובך, שכן המכסה שלו הוא טרמוס מבודד ויש להגעיל אותו מבפנים ובחוץ, כמו שמצאתם שם את הרוטב. לגבי הפנים הדין כמו כל מיחם, לא מדובר על אבן מיוחדת אלא פשוט למלא אותו מים עד שפתו וכשהוא רותח, להכניס לתוכו אבן או ברזל שחיממת קודם על הגז [אם תכניס אבן קרה היא תצנן את המים] שיגלוש על הצדדים. את המכסה תפרק ותגעיל את כל חלקיו בנפרד באופן שיבואו המים החמים בכל מקום.