ההגדרה המלאה של 'כלי ראשון'

בס"ד
שלום רב
האם גם כלי שלא היה ישירות על האש, כי אם על קדירה אחרת או על תבנית הפוכה או על מיחם, אך התחמם כך לחום יד סולדת הוא 'כלי ראשון' לכל הענינים שמדובר בהם בהלכה לגביו?

תודה ותבורכו

תשובה:

שלום רב

יתכן שזה תלוי בדיון שבתוס' עבודה זרה לג ב והרא"ש שם סי' כב לגבי מצקת הנמצאת בתוך הסיר עד שהמים שבה רתחו, שאף היא דינה ככלי ראשון, למרות שדפנות הסיר מרוחקות ממנה, ואינה מקבלת חום ישירות מהאש אלא דרך הסיר. אף שיש לחלק בין הנדונים.