מה נותנים למשלוח מנות? משלוח מנות לחילוני

בסד
שלום רב
האם אפשר לצאת ידיי חובה במשלוח מתנות המכיל אריזת פסטה (לא מבושל) ועוגיות ?
האם אפשר לשים במשלוח מנות מאכלים שהכשרות שלהם בסיסית ? כלומר רבנות ואף חלב נוכרי לאנשים חילונים שלא מקפידים על כשרות ?
האם יוצאים ידיי חובה במשלוח מנות לאדם חילוני שאינו שומר תורה ומצוות או שחובה לתת רק לאדם ירא שמיים ?
תודה !

תשובה:

שלום רב

מאכל שאינו מבושל ומוכן לאכילה לא יוצאים בו ידי חובת משלוח מנות. את יכולה לשים שני סוגים של עוגיות, או עוגיות ומשקה, או שוקולד וכדומה.

אין סיבה לתת מאכלים שאת לא סומכת על כשרותם ליהודים אחרים. אבקת חלב נכרי אסור לכל יהודי לאכול.

בספר חזון עובדיה על פורים כתב, שיהודי חילוני שמכיר את שמירת התורה והמצוות ואינו מקיים, לא ניתן לקיים בו מצות משלוח מנות, כיון שאינו בכלל "רעהו" אבל מי שבגדר תינוק שנשבה יוצאים בו ידי חובה בדיעבד, אבל לכתחילה יש לתת לפחות משלוח אחד לאדם ירא שמים. הגרי"ש אלישיב עורר שאין לתת משלוח מנות לאדם חילוני [אלא אם כן מתבקש שתתני מחמת הקירבה שביניכם, כדי להמנע מאיבה] כדי שלא להכשיל אותו באכילה ללא ברכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסד
    אני שאלתי לפני זמן מה אם מותר לקנות אוכל לאנשים חילונים למרות שהם לא מברכים וענו לי פה באתר שוודאי מותר.
    בנוסף , מנות הכוונה 2 מנות שונות , לא כך ? אם אני שמה עוגיות ושוקולד יצאתי ידיי חובה ?
    אני גרה עם הוריי החילונים. אין לי חברים חרדים. כל המשפחה חילונית . אין לי למי לתת משלוח מנות מלבד המשפחה. והמשפחה שלי יהודית. אני לא אצא ידיי חובה אם אתן משלוחי מנות להוריי היהודים ?

  2. עוגיות ושוקולד זה שני מינים שונים. לא שוקולד שעל העוגיה, אלא חפיסת שוקולד. השבנו שאת יוצאת ידי חובה בדיעבד גם בחילונים, אבל עדיף למצוא מכר דתי לשלוח לו גם כן. את יכולה להגיש אוכל לבני משפחתך.