משלוח מנות על ידי שכן שמציק

שאלה:

אם לאדם יש שכן שמציק לו באופן קבוע וגורם לו לסבל רב ומתמשך, באם אותו שכן ישלח לו משלוח מנות (בכדי להרגיש טוב עם עצמו,או להראות שהנה הוא בסדר, כי ההתנהלות שלו היא קבועה), האם יש עניין שלא לסרב לקבל ממנו משלוח מנות? (אין מדובר על מצב שאם יקבל את המשלוח מנות זה יכול להועיל לפתור את הבעיה). האם יש בעיה לסרב לקבל משלוח מנות?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע במה מדובר, אבל אין ספק בעיני שהעצמת מריבה רק עושה גרוע. אם השכן עושה בעיה ניתן לתובעו לדין תורה, ללכת איתו לרב, לקבוע איתו אצל שכן אחר חכם לבירור הענין, אבל לשפוך נפט למדורה אין כל טעם.

נכון שאין ענין לרקוד לפי החליל שלו, ואם מדובר באדם שאינו בר שיח כלל והוא משתלט ונצלן וכו', לתת לו לעשות סתם כביכול הכל כרגיל זה לא נכון, אבל אין להעצים את המריבה, התגובה יכולה להיות ענינית , קבלת המשלוח בתודה ושליחת משהו דומה על ידי הילדים, זה לא יגרום לכם שום נזק.

אבל יחד עם זה אני משוכנע שכמעט אף פעם מריבה לא צריכה להמשך לנצח, גם אם היא חד צדדית, בשיח נכון ובריא אפשר לפתור בעיות.

בשורות טובות ובהצלחה.