תביעת מעביד שדרש מקופאית לעבוד בעמידה

אני עובדת בחנות והמעבידה מתעללת בי. אני עובדת בין 5 ל-9 שעות כל יום ואסור לי לשבת, ואם אין מה לעשות אני צריכה לנקות, שזה לא כלול בעבודה. בעבר, הייתה להם עובדת שתבעה אותם לבית משפט והם היו צריכים לשלם לה פיצויים על סך 50,000 ש"ח והיא עברה בדיוק מה שציינתי. השאלה שלי היא האם מותר לי לפנות לבית משפט לתבוע אותם ולקבל פיצויים על העוגמת נפש שאני עוברת קרוב לשנה.
תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם המעבידה מוכנה מוכנה להגיע לבית דין רבני, את צריכה לתבוע אותה לבית דין רבני ולא בבית הדין לעבודה. ככל שהיא מסרבת להגיע לבית דין רבני, את יכולה לתבוע אותה בבית הדין לעבודה.

מקורות:

לעניין איסור ערכאות בבית הדין לעבודה עיין בספר סדר הדין פרק טו סעיף סב.

במקרה שהנתבע אינו רוצה להגיע לבית דין, יש סוברים שניתן לתבוע אף כסף שלא ניתן להוציא בבית דין. עיין בספר כסף הקדשים סי' כו. במיוחד בנושא של חוק הזכות לישיבה בעבודה שיש לדון שיש לכך תוקף מצד דינא דמלכותא לטובת בני המדינה. עיין רמ"א חו"מ סי' שסט סוף סעיף יא, ש"ך סי' עג ס"ק לט ושו"ת חתם סופר חו"מ סי' מד.