חזן שמאריך בתפילת הלחש

אדם שמתפלל במינין שהחזן מאוד מאריך בשמונה עשרה האם מותר לו להמשיך לאט תפילתו עד התחלת החזרה (מדובר באדם שישאר בבית הכנסת עד סוף התפילה שלא ממהר לצאת שהוא מעדיף לומר את תפילתו בנחת).

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שכוונתך לשיר של יום ואין כאלוקנו. אכן ניתן לומר את התפילות הללו בנחת עד החזרה. אגב, לטעמי לא ראוי לחזן להאריך יותר מדי את תפילתו. יש בזה טירחא דציבורא, ואם יש לו חיוב וכד', או שיתפלל מהר יותר. או שיוותר על העמוד. אבל טורח הציבור חשוב יותר מהחיוב שלו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין איסור, אבל יש בכך בעיה של לא תתגודדו לעשות וידוי בשעה שכל הציבור נוהג אחרת, ובכלל על פי קבלה אין להקדים את חלקי התפילה האחרונים לחזרת הש"ץ ובעיקר לא את הוידוי שהוא השלמת התיקון של חזרת הש"ץ.