חזן עם כסא גלגלים

שאלתי, יש לי חבר שירו בו לפני מספר חודשים, ונשתתק חציו התחתון של גופו, ל"ע, ה' ישלח דברו וירפאהו
עקב זה נולדו לו הרבה שאלות, לאחרונה שאל אותי אם מותר לו להיות שליח ציבור בעוד שהוא יושב על כסא גלגלים
ישר כח

תשובה:

שלום רב,

ראה בפסקי תשובות ח"א עמוד תסג שמסכם את דברי האחרונים בנושא זה. אולם ודאי שאם הוא ירגיש טוב יותר עם עצמו בכך שהוא יכול לעלות כחזן, ברור שאין כל מניעה להעלות אותו חזן. ומאחר שאינו יכול לעמוד אין גם בעיה שישב בתפילה ובקדושה.

הרבה הצלחה