קדושת שביעית בהיתר מכירה

בס"ד

שלום הרב,

א.האם בפירות וירקות של היתר מכירה יש קדושה לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל?
ב.האם גם בקליפות שלהם (קליפה של אבוקדו,תפוזים וכו')?
ג.הורי אחי ואחותי סומכים על היתר מכירה אך אני לא האם אני צריך לדאוג
לפירות והירקות שהם אוכלים מהיתר מכירה שלא יזרקו אותם לפח?

תודה

תשובה:

שלום רב

לאלו הסומכים על היתר מכירה פירות אלו נחשבים כפירות נכרי שנחלקו בהם הדעות כידוע אם קדושים בקדושת שביעית. מנהג הספרדים היה מעולם כדעת הבית יוסף שהקל בזה וסבר שאין בהם קדושת שביעית, ומרן החזון איש כידוע נקט להלכה כשיטת המבי"ט שחולק. לאלו שלא סומכים על המכירה כמובן הפירות קדושים בקדושת שביעית [כשהיו ירקות כאלו בשוק לדעה זו הם היו אסורים באיסור ספיחין, ואסורים לגמרי באכילה].

אתה לגמרי לא אחראי על בני משפחתך, ואם הם סומכים על היתר מכירה ועל הבית יוסף הנח להם.