יין יבול חו"ל

בסד
שלום רב
1.תמיד חשבתי שיהודי חרדי שרוצה להדר, מריך לצרוך מוצרים שמיוצרים בארץ ישראל , כמו יין, שמן זית, בשר ועופות ומוצרי חלב וכדומה.
אתמול רכשתי כמה בקבוקי תירוש בכשרות "בדץ העדה החרדית " וגיליתי שרשום עליהם "יבול חו"ל"
רציתי לשאול מדוע בדץ העדה החרדית נותנים כשרות ליבול חו"ל ?
והאם יש הבדל ברמת הכשרות ובהידור של תירוש שמיוצר מענבים מחו"ל לבין מהארץ ?

תשובה:

שלום רב

אין מעלה כשרותית בפירות הארץ יותר מביבול חו"ל. יש קדושה בפירות הארץ והאוכלם מתקדש כפי שכתב הב"ח בהל' ברכת הפירות, אבל אין לזה קשר עם כשרות. הבד"ץ בחר כרגע ביבול חו"ל כדי שלא להכנס לשאלות של שמיטה. בד"ץ העדה החרדית לא עושים אוצר בית דין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסד
    מהו אוצר בית דין ?
    והאם מוצר בכשרות בדץ העדה החרדית יבול הארץ ובדץ יבול חו"ל הם באותה רמה כשרותית ואין לחשוש לשתות תירוש יבול חו"ל ?

  2. השבתי שזה מעולה. אוצר בית דין, זה בפירות שביעית שאסורים בסחורה, ולכן בית הדין מטפלים בפירות ומחלקים אותם לציבור, ולוקחים רק דמי עלות.