שאלה חולצה ונפלה ונקרעה

הבת שלי בת 12 שאלה חולצה לבנה מחברה, ובדרך חזרה מבית ספר- נפלה על הרצפה [שלא באשמתה] ונקרעה השרוול של החולצה [ואינה ראוייה עוד לשימוש], האם אני צריך לשלם לבעלים או לא- דהוי כמתה מחמת מלאכה.

תשובה

שלום רב,

אתה ודאי פטור. הבת שלךחייבת ואם יש לה דמי כיס שאתה נותן לה צריכה לשלם מהם להורי חברתה דמי חולצה חדשה בקיזוז מה שהוריה היו מוכנים לשלם לפני הנזק להחליף את החולצה הישנה בחולצה חדשה