נזק לחפץ מושאל

שלום,
שאלתי משכן ביישוב עגלת משא (נראית כמו העגלה בלינק הזה: http://www.homeg.co.il/items/278714) לרגל מעבר דירה בתוך שכונת הקראוונים ביישובי.
אמנם שאלתי במקביל גם עגלה מקצועית טובה יותר ובה עשיתי את מירב השימוש, אולם גם בעגלה המדוברת עשיתי שימוש מסוים.

בכל אופן, כשרציתי להשיב את העגלה ראינו שמשהו בה התפרק וכעת חלקי העגלה מתפרקים.
לקחתי את העגלה חזרה ובחנתיה. ראיתי שאחד הברגים נעלם וכעת חלק מן ידית העגלה לא תפוס ועל כן היא מתפרקת (ייתכן שזהו בלאי טבעי ובהחלט גם ייתכן שזה קרה כתוצאה מהשימוש שלי בה או איך שהשארתי אותה בלילה -איני יודע).
קניתי בורג תואם וחיברתיו וכעת העגלה לא מתפרקת.
אמנם היא די מקרטעת כעת – ויש מצב טוב שהיא יותר מקרטעת משהיא קירטעה כששאלתי אותה (שכן היא לא היתה חדשה גם כששאלתיה) – אבל היא עובדת.

שאלתי היא – לא נעים לי להשיב לו את העגלה כפי שהיא עכשיו, כי אני חושש שהיא ניזוקה במשך כל הענין הזה, ואני גם מעריך שהוא לא מעונין לקבל אותה חזרה לא במצב כפי שהיא היתה קודם.

הצעתי לשלם לו את מחירה של עגלה שכזו חדשה – 160 שח (ולשמור אצלי את העגלה המקרטעת).
הוא אמר שאינו רוצה לקחת מחיר מלא עבור מוצר שלא היה חדש כששאלתי אותו, ואמר שאשאל רב. זאת אני עושה.

מהי ההלכה בענינינו? כמה עליי לשלם לשכני?

תשובה:

שלום רב,

אם העגלה התקלקלה משימוש רגיל, אינך חייב על הנזק. אם בגלל סיבות אחרות, או אם אינך יודע, אתה חייב לשלם על הנזק.

במקרה שאתה חייב לשלם, אתה צריך להחזיר את העגלה ולשלם את ירידת הערך, מלפני הנזק ועד לאחר הנזק והתיקון שעשית.

מקורות:

דיני מתה מחמת מלאכה בשו"ע חו"מ סי' שמ סעיפים א-ג. דיני שומת נזק בסי' שדמ סעיף ב.